Angela Schijf speelt hoofdrol in Dagboek van een Herdershond

Angela Schijf heeft de hoofdrol te pakken in de musical Dagboek van een Herdershond. Dat hebben producent Albert Verlinde en regisseur Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht bekendgemaakt. Schijf is te zien naast onder anderen Anne-Mieke Ruyten, Joes Brauers en Suzan Sleegers.

"Ik vind Angela Schijf een van de grootste actrices van Nederland", laat producent Verlinde weten. "Het is lang geleden dat Angela in een musical heeft gestaan. Servé Hermans en ik zijn dan ook vereerd dat ze in Dagboek van een Herdershond haar comeback wil maken."

Volgend jaar mei en juni is de voorstelling exclusief te zien in een nieuw te bouwen pop-uptheater in het MECC Maastricht. In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen, een klein Limburgs landbouwdorp dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan.

Schijf gaat de rol van engelbewaarder spelen in de musical, die losjes gebaseerd is op de televisieserie uit 1978. "In de tv-serie was de engelbewaarder een stem; in onze musicalversie krijgt de stem een fysieke présence. Ik verheug me om samen met Angela deze belangrijke rol te gaan ontwikkelen", zegt Servé over de musical.