Angelina Jolie gaat vrouwen bij project met bijen begeleiden

Angelina Jolie is benoemd tot 'Godmother' van het Women for Bees-programma, een initiatief om bijen te redden en vrouwen aan te sporen om ondernemer te worden. Het initiatief is een samenwerking tussen parfumerie Guerlain en UNESCO en traint vrouwen in 30 dagen om imker te worden.

Op de lange termijn is het de bedoeling dat vijftig vrouwen aan het programma mee gaan werken, 2500 bijenkorven gebouwd worden in 25 UNESCO-reservaten over de hele wereld en 125 miljoen bijen een huis krijgen, meldt NME.

In haar rol als Godmother volgt Jolie (45) de ontwikkeling van de vrouwen die meewerken aan het project. "Als vrouwen nieuwe vaardigheden leren en kennis opdoen, zegt hun instinct dat ze anderen daarmee kunnen helpen zich te ontwikkelen", laat de actrice weten in een verklaring. "Ik kan niet wachten om de vrouwen die van over de hele wereld meedoen aan het project te ontmoeten. Ik kijk ernaar uit om hen te leren kennen en over hun cultuur en omgeving en de rol die bijen daarin spelen te leren."