Animatiefilm Spirited Away wordt toneelstuk

In Japan wordt gewerkt aan een theaterversie van de animatiefilm Spirited Away uit 2001. De première staat gepland voor volgend jaar februari in Tokio, meldt The Hollywood Reporter.

Het toneelstuk wordt geschreven en geregisseerd door Tony-winnaar John Caird, onder meer bekend van Les Misérables. Spirited Away-schrijver en regisseur Hayao Miyazaki, tevens medeoprichter van animatiestudio Studio Ghibli, is nauw bij het project betrokken.

Na de première in Tokio reist de productie naar andere steden in Japan. De producenten hopen dat daarna ook andere landen in Azië en Europa volgen.

Oscar

De Japanse animatiefilm verscheen in 2001 en was een wereldwijde hit. Twee jaar later werd Spirited Away bekroond met een Oscar voor beste animatiefilm. Het is de enige niet-Engelstalige film die dat beeldje heeft gewonnen.

Spirited Away gaat over het 10-jarige meisje Chihiro dat met haar familie onderweg is naar hun nieuwe huis. Ze nemen echter een verkeerde afslag en komen zonder het te weten terecht in de geestenwereld. Nadat haar ouders door heks Yubaba in varkens zijn veranderd moet het meisje er alles aan doen om weer terug te keren in de mensenwereld.