Antoinette Beumer maakt kans op debuutprijs

AMSTERDAM - Antoinette Beumer, Sien Volders en Herien Wensink maken kans op de Hebban Debuutprijs 2018. Ze werden door een honderdkoppige lezersjury uit twaalf gegadigden genomineerd voor de shortlist.

De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers en wordt zondag 30 september uitgereikt tijdens een lezersevent in de Rotterdamse boekhandel Donner.

Antoinette Beumer regisseerde eerder succesfilms als De gelukkige huisvrouw, Loft, Jackie, Soof en Rendez-vous en debuteerde eerder dit jaar met de, deels autobiografische, roman Mijn vader is een vliegtuig. Haar eerste boek is geïnspireerd op haar eigen jeugd, als kind van een vader die psychiatrisch patiënt was. Op dit moment werkt Beumer zelf aan het scenario voor de boekverfilming.

Noord is de debuutroman van Sien Volders en vertelt over een jonge zilversmid die vanuit Vancouver naar het uiterste noorden van Canada trekt om daar een levensbepalend besluit te nemen. Sien Volders werkt als redacteur en interieurvormgever. Ze is getrouwd met de Vlaamse tv-presentator en komiek Lieven Scheire.

Theaterredacteur Herien Wensink debuteerde in januari met haar roman Kleihuid. In het verhaal, dat zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog, komen een Britse officier en soldaat in 1918 in een Vlaams revalidatieoord terecht. De twee tegenpolen delen een kamer, waar de een van zware verwondingen aan zijn gezicht herstelt en de ander zijn mentale problemen onder ogen moet zien.

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *