Anton Corbijn maakt persfoto’s Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy kan zich bij een lijstje met grote namen voegen. Niemand minder dan topfotograaf Anton Corbijn maakte de officiële persfoto's van Nederlands' troef voor het Eurovisiesongfestival. De organisatie deelde vrijdag de zeven kiekjes van Corbijn, die eerder grootheden als David Bowie, Bob Dylan, Joy Division en U2 voor de lens had.

De zanger plaatste de kiekjes zelf ook op Instagram. "Ik ben heel erg vereerd om alle prachtige foto's te delen die zijn gemaakt door de enige echte Anton Corbijn", schrijft Jeangu. Corbijn legde de zanger op verschillende plekken en vanaf verschillende hoeken vast in zwart-wit en in kleur.

Ook mede-organisator AVROTROS is vereerd dat de fotograaf heeft meegewerkt. "Zowel met de deelname van Jeangu, als de foto’s van Corbijn, laten we het beste zien van dat wat Nederland artistiek gezien te bieden heeft."

Nu Jeangu officieel in beeld is gepresenteerd, rest nog het nummer waarmee hij de titel van Duncan Laurence in mei gaat verdedigen in Rotterdam. Dat wordt woensdag eindelijk duidelijk. Een dag later zingt hij het voor het eerst live in De Wereld Draait Door.