Antoon ‘super dankbaar’ voor Top 40 Award Beste Artiest

Antoon is "super dankbaar" dat hij vrijdagavond tijdens de uitreiking van de Top 40 Awards de prijs voor Beste Artiest heet gewonnen. De prijs kreeg hij in Rotterdam Ahoy uit handen van Fred van Leer.

"Wauw!", was de eerste reactie van 20-jarige zanger uit Hoorn. "Ik heb helemaal geen speech voorbereid", vervolgde hij. "Maar ik ben super dankbaar en ik vind het superleuk dat jullie allemaal mijn muziek hebben geluisterd dit jaar." Tot slot wilde Antoon, bekend van hits als Hyperventilatie en Hotelschool, zijn vader nog bedanken, die hij zo snel niet kon vinden in het publiek. "Geef een applaus voor m'n pa", riep hij naar het publiek, dat daarna luid applaudisseerde.

FLEMMING kreeg vrijdagavond de award voor Grootste Hit met zijn plaat Automatisch. De award voor beste nieuwkomer ging naar Son Mieux. Suzan & Freek kregen de prijs voor Beste Live Act.

De internationale prijzen werden verdeeld onder Harry Styles (Grootste Hit), Ed Sheeran (Beste Artiest) en Rosa Linn (Beste Nieuwkomer). Coldplay kreeg de publieksprijs voor beste Live Act Internationaal. Nieuw dit jaar waren de publieksprijzen voor Beste nationale en internationale DJ Act, die gingen naar Kris Kross Amsterdam en David Guetta.