Anya Taylor-Joy wilde stoppen als actrice na speelfilmdebuut

Anya Taylor-Joy had bijna besloten te stoppen met haar carrière als actrice na haar speelfilmdebuut in 2015. De 25-jarige actrice speelde destijds in de horrorfilm The Witch van regisseur Robert Eggers. Ze voelde zich naar eigen zeggen doodongelukkig na het zien van het eindresultaat.

"We kregen de film zo'n twee uur voor de première zelf te zien en ik kon het niet aan", vertelt Taylor-Joy aan The Hollywood Reporter. "Ik kon niet meer praten, ik heb alleen maar gehuild. Ik kon er niet mee dealen om mijn gezicht zo groot te zien", aldus de actrice die recentelijk onder meer bekend werd door haar hoofdrol in de populaire Netflixserie The Queen's Gambit.

Ze dacht toen dat ze nooit meer aan de slag zou kunnen als actrice en wilde daarom stoppen met haar carrière. "Ik dacht dat ik iedereen van wie ik hield, had teleurgesteld", zegt Taylor-Joy, die inmiddels in meer dan tien films en series te zien is. Zo is ze alweer bezig met haar tweede samenwerking met Eggers voor de nieuwe film The Northman, die in 2022 wordt verwacht. "Ik ben heel erg trots op die film."