Apple presenteert vermoedelijk nieuwe iPad op eigen evenement

CUPERTINO (ANP) - Apple houdt dinsdag zijn eerste productevenement van het jaar waarin het techbedrijf naar verwachting nieuwe iPads aan het publiek laat zien. Eerdere geruchten spraken van een introductie van de tablets in maart maar dat zou vertraging hebben opgelopen door het wereldwijde chiptekort.

Behalve de iPads komt er mogelijk een nieuwe versie van de Apple Pencil op de markt. Met die pen kunnen mensen op de iPad schrijven zonder hun vinger te hoeven gebruiken.

Verder gaan er ook geruchten dat Apple een nieuwe iMac desktopcomputer zou willen introduceren. Die krijgt dan, net als een aantal MacBook-laptops een door Apple zelf ontworpen chip. Apple is sinds vorig jaar bezig alle computers te voorzien van eigen chips in plaats van de Intel-processors waar het tot dan toe gebruik van maakte.

Ook zouden de nieuwe iMacs in verschillende kleuren op de markt komen, net als iPhones, iPads en Apple Watches. Bovendien is dat een knipoog naar de iMac G3 uit 1998, de eerste nieuwe computer die Apple introduceerde nadat oprichter Steve Jobs in 1997 was teruggekeerd bij het bedrijf.