Apple stelt terugkeer naar kantoor uit om oplopen coronacijfers

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple stelt de terugkeer naar kantoor voor medewerkers uit omdat het aantal coronabesmettingen de laatste tijd weer oploopt. Eigenlijk zou personeel met ingang van volgende week verplicht worden om weer drie dagen per week naar kantoor te komen, maar die eis wordt voorlopig op de lange baan geschoven.

Voor Apple-medewerkers betekent dit dat ze komende tijd nog steeds maar twee keer per week fysiek op hun werk moeten verschijnen. In een bericht aan het personeel heeft Apple ook gezegd dat medewerkers weer mondkapjes zullen moeten dragen in gemeenschappelijke ruimtes, in ieder geval in de kantoren van Silicon Valley.

De stappen van het concern achter de iPhone en de iPad hangen samen met een opleving van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten. Maar het is ook bekend dat niet alle Apple-medewerkers gelukkig waren met de door hun werkgever beoogde terugkeer naar kantoor.

Er werd onder meer geklaagd dat het plan van Apple slecht zou zijn voor de productiviteit. Sommige medewerkers hebben bijvoorbeeld aangegeven dat hun reistijd voor het woon-werkverkeer uren wegneemt die ze anders aan hun werk hadden kunnen besteden.