Argentinië roept Ajax-verdedigers en drie spelers uit Engeland op

BUENOS AIRES (ANP) - De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni heeft de verdedigers Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico van Ajax opgeroepen voor de komende drie WK-kwalificatiewedstrijden. Scaloni nam ook drie spelers uit de Premier League op in zijn selectie van dertig man: keeper Emiliano Martínez (Aston Villa), Giovani Lo Celso en Cristian Romero (beiden Tottenham Hotspur). Argentinië staat nog steeds op de zogeheten 'rode' lijst van de Britse overheid, wat betekent dat reizigers uit dat land tien dagen in quarantaine moeten bij aankomst in Groot-Brittannië.

Argentinië speelt in oktober in de WK-kwalificatie tegen Paraguay, Uruguay en Peru. Begin deze maand werd het duel met Brazilië in São Paulo al na een paar minuten gestaakt. Medewerkers van de Braziliaanse gezondheidsdienst kwamen het veld op omdat enkele spelers van Argentinië zich niet aan de coronaregels wat betreft quarantaine zouden hebben gehouden. Het ging om doelman Martínez, Lo Celso en Romero. De drie spelers uit de Engelse competitie hadden allemaal een basisplaats tegen Brazilië.

De meeste clubs uit de Premier League wilden hun Zuid-Amerikaanse internationals niet vrijgeven voor de recente interlands vanwege de quarantaineplicht. Sommige nationale bonden waren daar zo boos over, dat ze eisten dat de betreffende spelers dan ook niet voor hun clubs zouden mogen spelen. De wereldvoetbalbond FIFA voorkwam dat na een gesprek met de Britse overheid, waarin onder meer werd gesproken over versoepeling van de quarantaineregels voor de volgende interlandperiode.

Scaloni heeft verder onder anderen Lionel Messi, Ángel Di María, Lautaro Martínez en Paulo Dybala opgeroepen. Feyenoord-verdediger Marcos Senesi kreeg geen uitnodiging.