Argentinië viert wereldtitel met oefenzege en 800e doelpunt Messi

BUENOS AIRES (ANP) - De Argentijnse voetballers hebben hun eerste wedstrijd als regerend wereldkampioen gewonnen. Onder leiding van aanvoerder Lionel Messi was de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni in een feestelijke oefeninterland in Buenos Aires met 2-0 te sterk voor Panama. Messi scoorde in de slotfase uit een vrije trap en dat betekende het achthonderdste doelpunt uit zijn carrière.

Ruim drie maanden na de spectaculaire WK-finale in Qatar tegen Frankrijk, die Argentinië via strafschoppen won, zat het Monumental-stadion van River Plate vol met ruim 83.000 toeschouwers voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Panama. De belangstelling voor het duel was enorm. De Argentijnse spelers werden deze week in eigen land als helden onthaald, met name Messi.

De 35-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain kwam voor de aftrap met zijn drie zoons het veld op. Messi werd massaal toegezongen door het publiek. "Ik heb hier altijd van gedroomd, om samen met mijn landgenoten in Argentinië te vieren dat we het WK hebben gewonnen", zei de aanvoerder.