Arjen Lubach zoekt grappige schrijvers voor nieuw programma

Arjen Lubach is op zoek naar schrijftalent voor zijn nieuwe programma. Mensen die interesse hebben in de 'vacature' kunnen een mailtje sturen.

"Voor mijn nieuwe dagelijkse tv-programma ben ik op zoek naar extra (mede)schrijvers. Leeftijd, ervaring, achtergrond etc speelt geen rol, als je maar grappig kunt schrijven en op de hoogte bent van actualiteiten", schrijft Lubach op Twitter.

In mei maakte Lubach bekend volgend jaar terug op televisie terug te keren met een show rond komedie en actualiteit. Met zijn vaste team, waarmee hij ook Zondag met Lubach maakte, is hij van maandag tot en met donderdag op NPO1 te zien. Details over het programma zijn nog niet bekend.

De populaire televisiemaker nam in maart na dertien seizoenen afscheid van zijn populaire wekelijkse VPRO-programma Zondag met Lubach. De satirische show, die in 2017 de Gouden Televizier-Ring won, wist door de jaren heen steeds meer kijkers te trekken. Zondag met Lubach begon in 2014 met zo’n 400.000 kijkers en zwaaide in maart af met ruim 1,8 miljoen kijkers. De stijgende kijkcijfers dankte Zondag met Lubach onder meer aan De Wereld Draait Door, waarin in de beginjaren geregeld aandacht werd besteed aan het programma.