Armeense separatisten melden twee burgerdoden in Nagorno-Karabach

STEPANAKERT (ANP/AFP/RTR) - Bij het Azerbeidzjaanse offensief in de Armeense enclave Nagorno-Karabach zijn volgens Armeense separatisten twee burgers omgekomen. 23 burgers zouden gewond zijn geraakt. Journalisten die in het betwiste gebied zitten zeggen dat er knallen te horen zijn, maar de separatisten zeggen dat de intensiteit van het vuurgeweld inmiddels al sterk is afgenomen.

Volgens Bakoe is ook een Azerbeidzjaanse burger omgekomen door een aanval op een dorp dat onder controle is van Azerbeidzjan.

Azerbeidzjan is dinsdag begonnen met een militaire operatie in Nagorno-Karabach om Armeense troepen uit het gebied te verdrijven, maar volgens Armenië zitten die daar helemaal niet. Jerevan beschuldigt Azerbeidzjan van een "etnische zuivering" in het gebied.

De Armeense separatisten in de enclave hebben een wapenstilstand voorgesteld en willen praten met de Azerbeidzjaanse regering in Bakoe. Meerdere landen en internationale organisaties hebben opgeroepen om het geweld te staken en om weer met elkaar om tafel te gaan.