Armie Hammer stapt uit film na ophef op social media

Jennifer Lopez moet op zoek naar een nieuwe tegenspeler voor haar film Shotgun Wedding. Armie Hammer is uit het project gestapt na wat hij noemt: "valse en bedrieglijke aanvallen" op hem online.

In de afgelopen dagen doken op social media privéberichtjes op van een man die zegt de Call Me By Your Name-acteur te zijn. De afzender beschrijft daarin nogal expliciet zijn seksuele voorkeuren aan een vrouw. Daarin komen zaken als verkrachting en kannibalisme voor.

"Ik ga niet reageren op deze bullshitverhalen, maar gezien deze valse en bedrieglijke aanvallen op me, kan ik nu niet mijn kinderen achterlaten om vier maanden een film op te nemen in de Dominicaanse Republiek", aldus de acteur in een verklaring aan onder meer Variety. De filmstudio zou hem zonder morren hebben laten gaan. "Lionsgate steunt me hierin en ik ben ze daar erg dankbaar voor."

Armie was tien jaar getrouwd met Elizabeth Chambers, maar in juli kondigden de twee aan uit elkaar te gaan. Het stel heeft twee kinderen: dochter Harper (6) en zoon Ford (3).