Arnold blijft tot en met WK 2026 bondscoach van Australië

SYDNEY (ANP) - Graham Arnold blijft tot en met het volgende WK bondscoach van de Australische voetballers. De 59-jarige Arnold, oud-speler van onder meer NAC Breda en Roda JC, verlengde zijn contract tot en met 2026. Dan wordt het WK gehouden in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Arnold volgde na het WK van 2018 Bert van Marwijk op als bondscoach van de 'Socceroos'. Hij begon toen aan zijn tweede termijn als bondscoach bij de nationale ploeg. Arnold was eerder assistent van Guus Hiddink en had na het WK van 2006, waarop Australië de achtste finales bereikte, een tijdje zelf de leiding.

De oud-spits, die zelf 56 interlands speelde, leidde zijn land via de play-offs naar het WK in Qatar. Australië verraste door met overwinningen op Tunesië en Denemarken (twee keer 1-0) als nummer 2 in de poule achter Frankrijk de achtste finales te halen. Daarin moest de ploeg van Arnold het met 2-1 afleggen tegen Argentinië, dat uiteindelijk de wereldtitel pakte.

"Ik hou van Australië en van het Australische voetbal", zegt Arnold. "Niets kan tippen aan de trots die ik voelde over onze prestaties in Qatar. De honger om door te gaan in deze rol is nog nooit zo sterk geweest. Ik weet zeker dat we met deze groep nog veel meer kunnen bereiken."