Art Rooijakkers gaat vissen en op kraamvisite met BN’ers

Of seizoen drie van Rooijakkers over de vloer het beste tot nu toe is, weet presentator Art Rooijakkers niet, dat moet de kijker zelf beslissen. "Maar, de opnames gaan wel erg goed", vertelt hij aan het ANP. "Het productieteam en ik zijn na een paar seizoenen zo op elkaar ingespeeld. Daardoor ontstaat er snel iets intiems tussen mij en de ster die ik bezoek."

Het derde seizoen van Rooijakkers over de vloer is vanaf woensdag te zien op RTL 4. In het programma gaat de 46-jarige televisiepresentator op bezoek bij bekende Nederlanders. Dit seizoen bewondert hij de kunst van presentatrice Geraldine Kempers, is hij te gast in het nieuwe appartement van acteur en rapper Bilal Wahib en heeft hij goede gesprekken met komiek en kleinkunstenaar Stefano Keizers.

Zijn visites zijn soms behoorlijk ontwapenend. Zo was hij bij muzikant Danny Vera (43) en zijn vrouw, die net een kindje hebben gekregen. "In het huis was het verse gezinsgeluk haast tastbaar, overal hing de geur van hun pasgeboren baby’tje", vertelt Rooijakkers over "de meest trotse ouders van Zeeland".

Vissen

Vera is, net als Rooijakkers, groot fan van rockmuziek. "Dus Danny speelde nummers van Elvis en Bruce Springsteen voor me." Rooijakkers was er ook bij toen de zanger van de hit Roller Coaster een nieuw nummer opnam met komiek André van Duin, geschreven voor zijn overleden man, en dat voor het eerst ten gehore bracht. "Ontroerend was dat", vertelt Rooijakkers, "tijdens het mini-optreden besefte ik ook hoezeer ik muziek mis tijdens de coronacrisis."

"Sommige ontmoetingen zijn vooral grappig", vervolgt hij. Stefano Keizers was, sinds het begin van de pandemie, op zoek naar een nieuwe hobby en dus gingen we samen vissen. Dus stonden de twee een tijdje op de brug te hengelen. Tot hun grote teleurstelling vingen ze geen snoek of paling, maar wel "iets waar Stefano een kunstwerk van gaat maken." Wat dat voorwerp is, wil Rooijakkers niet verklappen. "Dat zie je wel in de aflevering".

Zelf heeft de voormalig presentator van Wie is de mol? ook een coronahobby. "Ik volg online gitaarlessen. Maar helaas heb ik niet het talent of de techniek om er echt iets van te maken." Dat vindt hij wel jammer. "Ik kan alleen communiceren met woorden, en niet met muziek, zoals Danny of Bilal Wahib". Maar hij is wel blij dat hij met dit programma van heel dichtbij naar zulke goede muzikanten kan luisteren en ze kan leren kennen. "Dat mogen er op dit moment maar weinig."