Aston Villa kan vanwege corona niet voetballen tegen Everton

BIRMINGHAM (ANP) - De Engelse voetbalclub Aston Villa heeft te weinig spelers om zondag te kunnen spelen tegen Everton. Op verzoek van de club uit Birmingham, de ploeg van oud-Ajacied Anwar El Ghazi, heeft de Premier League de competitiewedstrijd daarom uitgesteld. Sinds vorige week zitten heel wat spelers en stafleden van Villa in isolatie vanwege het coronavirus.

Eind vorige week moest Aston Villa zelfs het trainingscomplex sluiten vanwege het hoge aantal besmettingen. De bekerwedstrijd tegen Liverpool ging wel door, maar de club trad aan met alleen maar talenten uit de jeugd onder wie de Nederlanders Lamare Bogarde en Sil Swinkels. De veredelde jeugdploeg moest met 4-1 buigen voor de Engelse kampioen.

De wedstrijd tegen Everton gaat in ieder geval niet door. Aston Villa hoopt zondag wel de training te kunnen hervatten. Volgende week woensdag staat het duel met Manchester City op het programma. De Premier League heeft voor 23 januari de wedstrijd Aston Villa - Newcastle United op het programma gezet, die begin december niet kon doorgaan vanwege een coronagolf bij Newcastle.