Astrid de Jong vervangt Sophie Verhoeven bij Villa VDB

Radiopresentator Astrid de Jong vervangt de komende week Sophie Verhoeven bij het NPO Radio 1-programma Villa VDB. Dat heeft zij op Twitter bekendgemaakt. Het is de eerste maal dat De Jong bijspringt bij het nieuwe middagmagazine van NPO Radio 1.

Villa VDB ging begin januari van start, nadat presentator Jurgen van den Berg (57) na vijf jaar was gestopt met het NOS Radio 1 Journaal. In het nieuwe programma van Omroep MAX wil Van den Berg verder kijken dan de waan van de dag en een gelaagdheid aanbrengen in de dagelijkse nieuwsstroom.

Het is niet bekend of De Jong vaker gaat bijspringen als Verhoeven afwezig is. De 50-jarige NPO-coryfee is vooral bekend van het populaire Omroep MAX-programma Nachtzuster dat zij al meer dan tien jaar wekelijks presenteert. Ook is De Jong de vaste invaller van Hijlco Span bij het programma Volgspot en werkt zij als freelancer voor RTV NH en RTV Oost.

De Jong won onder meer een Nachtwacht Award en een Radio Freak Award. Ook werd zij genomineerd voor een Zilveren Reissmicrofoon.