Atalanta na zege bij Genoa opnieuw Champions League in

GENUA (ANP) - Atalanta heeft zich voor het derde achtereenvolgende seizoen geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Het elftal van trainer Gian Piero Gasperini versloeg Genoa (3-4) en is daardoor in de Serie A zeker van een plek bij de eerste vier.

Oranje-internationals Hans Hateboer en Marten de Roon deden de gehele wedstrijd mee bij Atalanta. Oud-PSV'er Sam Lammers viel in de 57e minuut in. Kevin Strootman bleef bij Genoa op de reservebank.

Atalanta leidde bij rust ruim: 0-3. Duvan Zapata, Ruslan Malinovski en Robin Gosens scoorden. Bij de treffer van Gosens kwam de assist op naam van Hateboer, met zijn hoofd.

Na rust maakte Atalanta het zichzelf nog onnodig moeilijk. Eldor Shomurodov bracht Genoa in de 48e minuut terug, waarna Mario Pasalic Atalanta snel op 1-4 zette. Halverwege de tweede helft benutte Goran Pandev een strafschop voor Genoa, waarna Shomurodov in de 84e minuut het met de 3-4 spannend liet worden.

Atalanta hield echter stand en neemt na 37 speelronden de tweede plaats in met 78 punten. AC Milan, Napoli, Juventus en Lazio strijden voor de laatste twee Italiaanse tickets voor de Champions League.