Atlete Wolters-Verstegen (34) stopt er mee

CASTRIUCUM (ANP) - Atlete Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. "Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.

Verstegen won in 2009 haar eerste nationale titel op de 400 meter horden. Later volgden diverse Nederlandse titels op de 400, 800 en 1500 meter. "Ik kwam laat tot bloei, maar het maakte het alleen maar mooier dat ik als dertiger nog persoonlijke records liep. Ik heb aan internationale kampioenschappen meegedaan voor mijn land, ik heb op alle continenten gelopen, een nationaal record verbeterd, avonturen beleefd, trainingskampen op prachtige plaatsen gehad, vrienden voor het leven gemaakt en mijn man ontmoet."

Verstegen verbeterde in 2017 met 2.38,72 het Nederlands indoorrecord op de 1000 meter van Ellen van Langen. Ze deed mee aan EK's en een WK, maar wist zich niet te plaatsen voor de Olympische Spelen.