Atlético Madrid komt weer niet tot scoren, rood voor Félix

MADRID (ANP) - Atlético Madrid heeft voor de tweede keer binnen vier dagen genoegen moeten nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Het thuisduel in La Liga met het eveneens nog ongeslagen Athletic Club eindigde in 0-0.

De ploeg van coach Diego Simeone sloot de wedstrijd af met tien man. Invaller João Félix kreeg in de 78e minuut eerst de gele kaart voor grof spel en meteen daarna zijn tweede gele kaart wegens protesteren. Na amper een kwartier kon de Portugese aanvaller daardoor alweer vertrekken.

Atlético stelde afgelopen woensdag in de Champions League ook al teleur. De thuiswedstrijd tegen FC Porto leverde eveneens geen treffers op: 0-0. Antoine Griezmann viel in dat duel na de rust in bij de Madrilenen en werd toen door een flink deel van het thuispubliek uitgefloten. De fanatieke fans van Atlético nemen hem nog steeds kwalijk dat hij in 2019 naar Barcelona overstapte. Inmiddels is hij op huurbasis terug, maar ook zaterdag klonk er weer gefluit. De Franse aanvaller werd in de 55e minuut gewisseld.

Titelhouder

Atlético leidt nog wel met 11 punten uit vijf duels, maar onder meer Real Madrid en Valencia kunnen de titelhouder passeren. Beide teams staan nu nog op 10 punten uit vier duels en spelen zondag tegen elkaar.

Rayo Vallecano behaalde tegen de nog puntloze hekkensluiter Getafe een ruime zege: 3-0. De 35-jarige Colombiaanse invaller Radamel Falcao was één van de doelpuntenmakers.