Audiovisuele sector blijft werken aan meer diversiteit

Voor de Nederlandse audiovisuele sector blijven diversiteit en inclusiviteit thema's die hoog op de agenda staan. De afgelopen jaren zijn er al stappen gemaakt, maar het kan beter. Dat vertelden verschillende AV-professionals maandag tijdens een onlinebijeenkomst van het Nederlands Film Festival over meer diversiteit binnen de sector.

"We hebben andere series in ontwikkeling genomen en laten makers aan het woord die het van dichtbij meemaken. Niet praten over, maar praten vanuit de diverse culturen die Nederland rijk is", zei Suzanne Kunzeler (Netmanager NPO 3 en genrecoördinator Drama). Ook achter de schermen kan het volgens Kunzeler diverser. "De bewustwording is er wel degelijk, maar er werken wel heel veel witte mensen in Hilversum. Het gaat langzamer dan je zou hopen, maar ik denk dat het de komende jaren zichtbaar zal veranderen."

Het Filmfonds is naar eigen zeggen kritischer gaan kijken naar projecten die subsidie krijgen. Ook wil het fonds meer makers aantrekken met een "bilaterale" achtergrond en voert gesprekken om daar verandering in te brengen. "Je hoopt natuurlijk dat er een quick fix is voor meer diversiteit en inclusiviteit, maar we moeten daar aan blijven werken", zei Absaline Hehakaya (projectmanager Selective Funding Filmfonds).

Vernieuwende verhalen

Ook Netflix wil werken aan meer diverse content. Zo organiseerde de Nederlandse tak van de streamingdienst een wedstrijd voor beginnend scenarioschrijvers. "We zien vanuit onze leden ook dat ze zich graag gepresenteerd zien", vertelde Jasmijn Touw (Head of Public Policy Benelux & Nordics Netflix). "We willen heel graag verhalen vertellen die vernieuwend zijn van mensen die ons niet automatisch weten te vinden."

Toch is er nog veel winst te behalen, vindt Iraida Markus-Meerzorg van Aanjager Kleur, een initiatief dat de Nederlandse televisie- en filmindustrie aanspoort om diverser en inclusiever te zijn. "Ik mis de zichtbaarheid. Als ik bijvoorbeeld naar NPO 1 kijk zie ik weinig diversiteit qua vrouwenrollen maar zeker ook in kleur", zei ze. "Maar we zitten organisaties in de nek te hijgen om te zorgen dat het diverser wordt."