Augustus was drukste maand ooit voor Eurostar

LONDEN (ANP) - Eurostar, de hogesnelheidslijn tussen het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa, kende in augustus zijn drukste maand ooit, met meer dan 1 miljoen reizigers. Vooral bij Amerikanen wint de trein aan populariteit. Zij kiezen steeds vaker voor de treinen van Eurostar om zich tijdens hun vakantie in Europa snel te kunnen verplaatsen.

Tegenwoordig rijdt de Eurostar, die in november zijn 25e verjaardag viert, ook naar Amsterdam. Het bedrijf liet afgelopen kwartaal verdere groei zien. Het aantal passagiers steeg op jaarbasis met 4 procent tot 3,1 miljoen en de omzet ging met 3 procent omhoog naar 254 miljoen Britse pond. Dat is omgerekend zo'n 293 miljoen euro.

Binnenkort gaat Eurostar waarschijnlijk fuseren met de hogesnelheidstreinen van Thalys. De Franse spoorwegmaatschappij SNCF heeft plannen om haar onderdelen Eurostar en Thalys samen te voegen. De fusie zou over anderhalf tot twee jaar een feit kunnen zijn, liet SNCF-topman Guillaume Pepy vorige maand weten. Dit zal naar verwachting het reizen eenvoudiger en efficiënter maken voor klanten, met bijvoorbeeld één ticket en op elkaar afgestemde dienstregelingen.