Australië eert AC/DC’s Bon Scott met afsluiting ‘Highway to Hell’

Voormalig AC/DC-frontman Bon Scott, die in 1980 op 33-jarige leeftijd overleed, krijgt in maart een groots eerbetoon. In maart zal zo'n tien kilometer van een van de belangrijkste snelwegen in de Australische stad Perth tijdelijk worden afgesloten, meldt The Guardian.

Het stuk snelweg, de Canning Highway, ligt in het zuiden van de stad en verbindt Canning Bridge met Fremantle. Deze weg legde Scott veelvuldig af in zijn jeugd en het vormde bovendien de inspiratie voor Highway to Hell. Met het nummer scoorde de band in 1979 een grote hit.

De weg gaat acht uur lang op slot om ruimte te maken voor 's werelds langste festivalpodium. Op tien opleggers zullen op 1 maart lokale en internationale bands verschillende AC/DC-nummers ten gehore brengen. Met het reizende concert wordt niet alleen Bon Scott geëerd, het is ook een hommage aan de videoclip bij hun hit It's a Long Way to the Top. In die video wordt de band al spelend op een oplegger door de straten van Melbourne gereden.

Scott overleed op 19 februari 1980 door een acute alcoholvergiftiging. Hij werd na zijn dood vervangen door Brian Johnson.