Autocoureur Hamlin wint Daytona 500 na horrorcrash Newman

DAYTONA BEACH (ANP) - De Amerikaanse autocoureur Denny Hamlin heeft voor het tweede jaar op rij de befaamde Daytona 500 op zijn naam geschreven. Zijn zege werd echter overschaduwd door een zware crash van Ryan Newman op het ovale circuit in Daytona Beach. Voor zijn leven werd even gevreesd. Zijn team Roush Fenway Racing heeft inmiddels in een verklaring laten weten dat de verwondingen van Newman ernstig zijn, maar niet levensbedreigend.

De winnaar van 2008 reed met nog één ronde te gaan aan kop toen hij van achteren werd aangetikt door de racewagen van Ryan Blaney. Newman knalde daardoor met zijn Ford op de omringende muur waarna hij in de flank werd aangereden door de bolide van Corey Lajoie. Het zwaar beschadigde voertuig van Newman vloog daardoor op zijn kop over het circuit. Terwijl er vlammen uit de wrakstukken kwamen, werd Hamlin als winnaar afgevlagd.

Hulpverleners waren snel ter plaatse om Newman uit de brokstukken te halen. Met een ambulance werd hij naar een ziekenhuis gebracht.