Autoriteiten sluiten juridische stappen na setdrama niet uit

De openbaar aanklager in Santa Fe County, waar het drama op de set van de film Rust zich voltrok, sluit niet uit dat er mensen worden aangeklaagd voor hun rol in de tragedie. Dat laat deze Mary Carmack-Altwies weten aan de New York Times.

"Op dit moment houden we alle opties nog open, inclusief vervolging", aldus de aanklager, die vertelt dat de lokale politie nog druk is met onderzoek naar de toedracht van het ongeluk, waarbij cinematograaf Halyna Hutchins het leven liet. De focus van het recherchewerk ligt op de vraag wat er precies in het wapen zat dat Hutchins fataal werd en wie dat daar in heeft geplaatst.

Volgens Carmack-Altwies zal het "weken, zo niet maanden" duren voor het onderzoek wordt afgerond. Ze laat weten dat er "een enorme hoeveelheid kogels" is aangetroffen op de set waarvan nog moet worden bepaald wat voor soort het precies betreft.

Het ongeluk gebeurde toen acteur Alec Baldwin een wapen loste waarvan hij dacht dat het geen kogels bevatte. Anonieme getuigen hebben aan Amerikaanse media verteld dat degene die hem het wapen aangaf daarbij zei dat het onschadelijk was. Baldwin is ook producent van de film. Het is niet duidelijk welke verantwoordelijkheden hij in die hoedanigheid had.