Avondshow met Lubach haalt beste kijkcijfers van tweede seizoen

De Avondshow met Arjen Lubach heeft al de hele week meer dan een miljoen kijkers per avond. Daarmee heeft het satirische VPRO-programma qua kijkcijfers de beste week van het tweede seizoen. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Op woensdag was De Avondshow, met een vierde plek in de kijklijst, buiten de grote journaals om zelfs het best bekeken programma van de avond.

De Avondshow staat op de vierde plek van de kijkcijferlijst, met ruim een miljoen kijkers. Alleen de NOS Journaals van 20.00 uur (1,9 miljoen kijkers) en 18.00 uur uur (ruim 1 miljoen kijkers) en het RTL Half Acht Nieuws (bijna 1,1 miljoen) werden beter bekeken. Alle andere programma's trokken woensdagavond minder dan een miljoen kijkers.

Het programma De Avondshow met Arjen Lubach is vier dagen per week te zien op NPO 1. De satirische show ging afgelopen week viral met een filmpje over het Russische referendum in Oekraïne. Het item, waarin Lubach bepleit dat Rusland zich vanwege oude historische banden bij Nederland zou moeten aansluiten, werd vele miljoenen keren bekeken. Ook circuleert het filmpje in Russische Telegramgroepen.