AVROTROS: Duncan Laurence wilde graag meedoen aan Beste Zangers

Duncan Laurence wilde zelf graag meedoen aan het nieuwe seizoen van Beste Zangers. "Wat betreft Duncan was er bij ons niets anders bekend dan dat Duncan graag mee wilde naar de opnames van het programma", laat een woordvoerder van AVROTROS desgevraagd weten nadat de zanger vorige week had bekendgemaakt "mentaal uitgeput" te zijn.

Laurence kondigde vorige week aan dat hij de release van zijn album uitstelt en rust neemt, omdat de afgelopen maanden "te veel" zijn geweest. Een dag na dat bericht werd echter bekend dat de zanger meedoet aan Beste Zangers en dat de opnames daarvan deze week beginnen. AVROTROS zegt "uiteraard zorgvuldig" om te gaan met "dergelijke situaties".

Mart Hoogkamer zou eigenlijk ook meedoen aan deze reeks, maar hij heeft kort van tevoren afgezegd. Vorige week werd al bekend dat de zanger rust moet nemen, omdat hij zijn grenzen is overgegaan. Zijn woordvoerder en AVROTROS bevestigen na berichtgeving van RTL Boulevard dat hij daarom ook Beste Zangers heeft moeten laten schieten.

Serieus

"Mart Hoogkamer heeft vlak voor de opnames inderdaad aangegeven niet mee te kunnen gaan naar de opnames van het programma in verband met zijn gezondheid", zegt AVROTROS. "Uiteraard nemen wij deze situatie serieus en heeft de productie van het programma hier direct een oplossing voor gevonden. Wij zijn daarom erg blij dat Nick Schilder in zijn plaats kon gaan."

Naast Laurence en Schilder doen ook Marco Bakker, Numidia, Douwe Bob, MEAU en Mell mee aan het seizoen. De reeks is komend najaar te zien op televisie.