AVROTROS vindt situatie rond gekwetste Rob Bolland erg vervelend

AVROTROS vindt het "erg vervelend" dat Rob Bolland zich gekwetst voelt omdat hij niet als deelnemer is opgenomen in het programma Beste Zangers. Een woordvoerder van de omroep laat desgevraagd weten dat er inmiddels meerdere malen contact met de zanger en producent is geweest.

De 67-jarige Bolland liet zich woensdagochtend in De Telegraaf kritisch uit over de programmamakers. De muzikant is terminaal en had graag een keer meegedaan aan de show maar volgens hem wilde de producent dat niet omdat hij kanker heeft.

AVROTROS wil niets kwijt over de keuzes die zijn gemaakt bij het selecteren van de deelnemers. Producent Frank Timmer stelde in De Telegraaf dat Bolland nooit is gevraagd maar dat hij zich misschien "verkeerd" had uitgedrukt tijdens een gesprek met hem. "Robs ziekte is bij de beoordeling of hij mee mocht doen, niet ter sprake gekomen. Hij is gewoon nooit gevraagd en dus hebben we het daar ook niet over gehad. Meer kan ik er niet van maken."

De muziek van de gebroeders Bolland & Bolland komt in het komende seizoen wel terug in het programma. Robs broer Ferdi zit namelijk wel in de nieuwe reeks.