AZ-aanvaller Karlsson in Zweedse ‘schaduwselectie’ voor EK

GÖTEBORG (ANP) - Aanvaller Jesper Karlsson van AZ mag alsnog hopen op deelname aan het EK. De 22-jarige Zweed behoort tot een 'schaduwselectie' van zes spelers die bondscoach Janne Andersson uit voorzorg heeft geformeerd, omdat binnen de EK-selectie twee spelers positief hebben getest op het coronavirus.

Drievoudig international Karlsson behoorde tot de voorselectie, maar viel af toen Andersson zijn selectie terugbracht tot 26 spelers. Samen met Isaac Kiese Thelin, Joakim Nilsson, Jacob Rinne, Mattias Johansson en Niklas Hult moet Karlsson zich nu alsnog melden in Göteborg. De zes spelers gaan daar enkele dagen trainen onder leiding van Poya Asbaghi, de coach van Jong Zweden. Ze zitten met elkaar in quarantaine, om de kans op besmetting met het virus zo klein mogelijk te houden.

Dejan Kulusevski (Juventus) en Mattias Svanberg (Bologna) testten dinsdag positief. Zij zitten voorlopig in isolatie. De overige 24 spelers uit de EK-selectie waren donderdag allemaal negatief bij een nieuwe testronde op het coronavirus.

Zweden begint het EK maandag in Sevilla tegen Spanje, dat ook coronazorgen heeft. Aanvoerder Sergio Busquets testte positief en Diego Llorente ook, al is bij hem mogelijk sprake van een vals-positieve test. De Spaanse bondscoach Luis Enrique heeft naast zijn EK-selectie ook heel wat spelers opgeroepen die paraat staan voor het geval hij wijzigingen moet doorvoeren in zijn groep.