AZ-coach Jansen wil zich niet laten verrassen bij FC Groningen

ALKMAAR (ANP) - AZ-trainer Pascal Jansen wil de ongeslagen reeks in de Eredivisie ook tegen FC Groningen volhouden. De Alkmaarders hebben voor het duel in Groningen zaterdag aanvaller Jesper Karlsson terug.

AZ is als enige ploeg nog ongeslagen in het huidige Eredivisie-seizoen. De ploeg van Jansen won vijf keer en speelde twee keer gelijk. De Alkmaarders hebben met 17 punten 1 punt minder dan PSV en Ajax.

Tegenstander FC Groningen staat twaalfde met 8 punten. "Verdedigend zijn ze redelijk stabiel, maar ze boeken wisselende resultaten", keek Jansen vooruit. "We hebben ze goed in kaart gebracht en we zijn goed voorbereid."

Karlsson doet sinds vorige week weer mee met de groepstraining. De 24-jarige Zweed zit tegen FC Groningen voor het eerst weer bij de selectie. "Hij heeft hard gewerkt. Ik heb hem van dichtbij gevolgd op de momenten dat hij weer hier was", zei Jansen. "Hij heeft zich helemaal de blubber gewerkt. Jesper is heel hongerig en gretig om de ploeg te versterken."

Jansen kan behalve over de geblesseerde Bruno Martins Indi ook nog langere tijd niet beschikken over aanvallers Vangelis Pavlidis en Håkon Evjen. "Håkon mag binnenkort uit zijn spalk en ook Pavlidis heeft geen loopgips meer. Wat dat betreft gaat het voorspoedig. Als alles goed loopt zouden ze voor het WK nog kunnen terugkeren, maar ik houd rekening met het slechte scenario dat ze pas na het WK weer beschikbaar zijn."