AZ heeft De Wit en Odgaard terug voor duel met Apollon Limassol

ALKMAAR (ANP) - AZ-coach Pascal Jansen kan in de wedstrijd tegen Apollon Limassol in de Conference League een beroep doen op Dani de Wit. De middenvelder raakte licht geblesseerd in het duel met FC Groningen van zaterdag, maar de blessure viel mee. Hij trainde woensdag al weer mee met de groep.

Ook Jens Odgaard en Mees de Wit, die ontbraken in de wedstrijd tegen Groningen, zijn weer hersteld en inzetbaar, liet de coach weten. Vangelis Pavlidis en Håkon Evjen die langdurig geblesseerd zijn, zijn er nog niet bij. Volgens de coach gaat het heel goed met Håkon en Vangelis. "Ze maken hele grote sprongen, dus laten we hopen dat zich dat doorzet zodat zij snel weer aansluiten."

De Alkmaarders hebben 6 punten na twee zeges in de groepsfase tegen Dnipro-1 en FC Vaduz. De club van Cyprus heeft 1 punt. Verdediger Pantelis Hatzidiakos verwacht desondanks een sterke tegenstander. "Het is een voetballende tegenstander. Ze zijn misschien wel onderuitgegaan tegen Dnipro, maar dat zegt niks. Morgen beginnen we met 0-0 en is het aan ons scherp te starten."

Nog beter

Dat de Alkmaarders in de Eredivisie als enige nog ongeslagen zijn en aan kop gaan, zegt de Griekse voetballer ook niet zo veel voor deze wedstrijd. "We kijken elke keer van wedstrijd naar wedstrijd", zegt Hatzidiakos. "We zijn heel kritisch op onszelf. De enige die ons kan afstoppen zijn wijzelf. Wij zijn nooit tevreden. We willen steeds beter. Het seizoen is nog lang en we hebben er nu niks aan dat we bovenaan staan in de Eredivisie of de groep van de Conference League."

Hatzidiakos vindt dan ook dat de ploeg nog beter kan. "Een groot deel van de kern is intact gebleven ten opzichte van vorig jaar. Je ziet dat veel spelers groeien. Het zijn wel mooie statistieken, maar we hebben nog niks bereikt. Ik ben persoonlijk niet tevreden en ook als ik met de groep of met de trainer spreek willen we allemaal beter worden."

De wedstrijd in de Conference League begint donderdag om 21.00 uur in Alkmaar.