AZ is zo goed als zeker van plek in groepsfase Conference League

ALKMAAR (ANP) - AZ mag zich al een beetje opmaken voor een plaats in de groepsfase van de Conference League. De club uit Alkmaar won het thuisduel met het Portugese Gil Vicente in de play-offs van de voorronden met 4-0. De return is komende donderdag in Portugal.

Dani de Wit, Mayckel Lahdo, Vangelis Pavlidis en Mees de Wit maakten de doelpunten voor AZ. De thuisploeg miste met Jesper Karlsson, Jens Odgaard en de van Vitesse overgekomen Riechedly Bazoer drie belangrijke spelers.

"Wij gaan Europa in", zongen veel supporters van AZ in het stadion. Hun club is goed aan het seizoen begonnen, AZ is na twee competitieduels in de Eredivisie ook nog zonder puntenverlies.

De Wit

De Wit opende in de 24e minuut de score voor AZ, op aangeven van Milos Kerkez. De thuisploeg kreeg het lastiger in de openingsfase van de tweede helft. Maar AZ was na een uur wel weer dichtbij de 2-0. Tijjani Reijnders stuitte echter op Andrew da Silva Ventura, de Braziliaanse doelman van Gil Vincente.

De ingevallen Lahdo tekende in de 78e minuut alsnog voor 2-0. De Zweed brak met zijn doelpunt het verzet van Gil Vicente. Pavlidis en de ingevallen Mees de Wit lieten de score in de slotfase verder oplopen.