AZ mist Wijndal mogelijk ook in return tegen Heerenveen

ALKMAAR (ANP) - Het is nog onzeker of AZ-aanvoerder Owen Wijndal zondag in de return tegen sc Heerenveen in de play-offs om Europees voetbal kan meedoen. De linksback miste de verloren heenwedstrijd in Friesland (3-2) vanwege liesklachten. Later wordt besloten of hij kan spelen, zei trainer Pascal Jansen in zijn voorbeschouwing. Dat geldt ook voor verdediger Yukinari Sugawara.

AZ stond tot de 90e minuut met 2-1 voor, maar verloor de wedstrijd toch nog. "We speelden een zeer verdienstelijke partij", aldus Jansen. "Tot de 90e minuut is er eigenlijk geen centje pijn en hebben we nergens last van." Na de gelijkmaker zag de trainer zijn ploeg toch in de problemen komen. "Als je wat meer de rust bewaart blijf je daar van weg. Maar dat krijgen we niet voor elkaar en vervolgens valt hij op fraaie wijze alsnog binnen."

"We hebben alle vertrouwen in de returnwedstrijd, ondanks alle negatieve emoties die natuurlijk wel boven komen drijven", is de trainer toch van mening. "We hebben aangetoond dat we in staat zijn Heerenveen de baas te zijn."

Het duel begint zondag om 14.30 uur in Alkmaar. De andere halve finale is tussen Vitesse en FC Utrecht.