AZ ook op schot tegen FC Emmen

EMMEN (ANP) - In de ontdekkingsreis door de eredivisie heeft FC Emmen nu ook geleerd hoe het voelt om te verliezen. De club uit Drenthe kwam tijdens de eerste thuiswedstrijd ooit op het hoogste niveau tekort tegen AZ (1-4).

FC Emmen debuteerde vorige week nog in de eredivisie met een verrassende uitzege op ADO Den Haag (2-1). Tegen AZ voetbalde het elftal van trainer Dick Lukkien best aardig mee. Maar de debutant kon het krachtsverschil met de bezoekers onvoldoende camoufleren.

AZ lijkt de snelle uitschakeling door Kairat Almaty in de tweede voorronde van de Europa League redelijk te hebben verwerkt. Het elftal van trainer John van den Brom won vorige week al ruim van NAC Breda: 5-0. AZ leidde bij rust al met 3-1, met dank aan doelpunten van de zeventienjarige Myron Boadu, Thomas Ouwejan en Oussama Idrissi. Nick Bakker maakte gelijk voor de thuisploeg (1-1). Idrissi bepaalde in de 71e minuut ook de eindstand.

Boadu scoorde vorige week ook al tegen NAC. Trainer John van den Brom heeft veel vertrouwen in de talentvolle centrumspits die in Emmen nog de voorkeur kreeg boven de van ADO Den Haag overgenomen Bjørn Johnsen. Fred Friday heeft geen toekomst meer bij de tweevoudig kampioen uit Alkmaar. De Nigeriaanse spits, vorig seizoen verhuurd aan Sparta, mag uitkijken naar een andere club.

0 Reacties Doe mee met de discussie →