AZ-opponent Anderlecht lang zonder ‘Rode Duivel’ Verschaeren

BRUSSEL (ANP) - Anderlecht kan in de Europese duels met AZ en in de rest van dit kalenderjaar niet beschikken over Yari Verschaeren. De Belgische middenvelder heeft een zware knieblessure opgelopen. De 21-jarige middenvelder moet een operatie ondergaan en staat volgens Anderlecht tot zeker tot begin volgend jaar aan de kant.

"Yari was een van onze beste spelers dit seizoen en heeft een cruciaal aandeel in de positieve evolutie die dit team de afgelopen maanden heeft doorgemaakt", zegt trainer Brian Riemer. Verschaeren raakte zondag geblesseerd in de met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd bij OH Leuven. De Belgische international moest zich al na 10 minuten laten vervangen. Maandag bleek uit medisch onderzoek dat de voorste kruisband van zijn linkerknie is gescheurd.

Anderlecht werd vrijdag aan AZ gekoppeld bij de loting voor de kwartfinales van de Conference League. Het eerste duel is op 13 april in Brussel, de return een week later in Alkmaar. Verschaeren speelde zeven interlands voor de 'Rode Duivels'.