AZ-trainer Slot: Heracles-uit nog weer wat lastiger

ALKMAAR (ANP) - AZ-trainer Arne Slot verwacht een lastige uitwedstrijd, zondagmiddag (16.45 uur) tegen Heracles Almelo. AZ is samen met Feyenoord de enige club die nog niet heeft verloren in de Eredivisie.

"Ik denk dat de meeste uitwedstrijden in de Eredivisie niet eenvoudig zijn, maar er is een aantal dat nog weer wat lastiger is. Heracles is er daar één van", aldus Slot. "Met een gelijkspel tegen PSV en een overwinning op FC Utrecht doen zij het goed in eigen huis."

Volgens Slot had AZ, dat de eerste competitieduels gelijkspeelde, nog niet zoveel puntenverlies mogen lijden. Hij stelt zelfs dat zijn ploeg nog zonder averij had moeten zijn. "Ik denk dat we alle wedstrijden in de Eredivisie tot nu toe ruim hadden moeten winnen, maar dat is niet gebeurd", aldus Slot.

Ongeschonden

"Ik weet niet of we beter zijn tegen voetballende teams. Goed spelen tegen de nummer 1 van Spanje is aansprekender en knapper dan tegen de tegenstanders die we troffen in de Eredivisie de afgelopen weken."

Daarmee doelde Slot op het gelijkspel van donderdag in de Europa League tegen Real Sociedad (0-0). "Het lijkt erop dat iedereen ongeschonden uit de wedstrijd tegen Real Sociedad is gekomen. Zaterdag zullen we daar meer over weten, maar op dit moment ziet het er goed uit", aldus de trainer.

Heracles

Heracles moet het zondag stellen zonder onder anderen Silvester van der Water, die hinder ondervindt van een spierblessure. "Voor Silvester komt deze wedstrijd te vroeg. We hopen dat hij in de loop van de volgende week weer aan kan sluiten", aldus trainer Frank Wormuth, die Van der Water zag uitvallen in de uitwedstrijd tegen Ajax.

De Almeloërs missen ook de geschorste Adrian Szöke en het geblesseerde drietal Navajo Bakboord (knie), Noah Fadiga (enkel) en Jeff Hardeveld (buikwand).