Azerion nieuwe naamgever Eredivisie voetbalsters

ZEIST (ANP) - De Eredivisie voor vrouwen heeft in Azerion een nieuwe naamsponsor. Het media- en entertainmentplatform heeft een overeenkomst voor drie jaar gesloten met voetbalbond KNVB. De afgelopen anderhalf jaar ging de hoogste voetbalklasse voor vrouwen nog door het leven als Pure Energie Eredivisie.

De KNVB stelt door de samenwerking met Azerion de aandacht voor het vrouwenvoetbal te willen vergroten. "Er zijn de afgelopen jaren grote stappen gezet in het verder professionaliseren van de competitie. Het is nu belangrijk dat de aandacht voor het hoogste podium van het Nederlandse clubvoetbal voor vrouwen nog meer gaat toenemen", meldt de voetbalbond in een toelichting. "Het vrouwenvoetbal trekt een andere doelgroep aan, vergeleken met het mannenvoetbal. Het heeft zich bewezen als familiesport en is daardoor uitstekend gepositioneerd om deze ambitie waar te maken. Vrouwenvoetbal moet wekelijks het ideale gezinsuitje worden in iedere regio, waar iedereen welkom is en erbij hoort."

Pure Energie zou eigenlijk nog ten minste twee jaar de naamsponsor zijn van de Eredivisie, maar de energieleverancier besloot gebruik te maken van de optie eerder te stoppen. "Door de energiecrisis moeten we op een andere manier communiceren. Onze focus ligt nu bij een landelijke campagne waarin we oproepen zelf groene energie op te wekken", aldus een woordvoerder.