Baanwielrenner Lavreysen houdt leiding in Champions League

LONDEN (ANP) - Baanwielrenner Harrie Lavreysen blijft ruim aan de leiding in het sprintklassement van de Champions League. De regerend wereldkampioen en olympisch kampioen sprint was ook bij de derde van vier wedstrijden in Londen de beste op de sprint. Later op de avond eindigde Lavreysen als vierde op de keirin.

Lavreysen leidt het sprintklassement met 110 punten. Hij zag zijn concurrent Stefan Bötticher uit Duitsland wel iets dichterbij komen. De Duitser verloor de finale van de sprint van de olympisch en wereldkampioen, maar won de keirin, het onderdeel waarop zes renners eerst achter een derny rijden en daarna sprinten om de winst. Hij staat tweede met 96 punten.

Jeffrey Hoogland, de andere Nederlandse deelnemer in de wedstrijdenreeks, was afwezig in Londen. Hij is de partner van Shanne Braspennincx, die net als teamgenote Laurine van Riessen positief testte op het coronavirus en daarom niet konden deelnemen in Londen. Hoogland had zelf niet positief getest, maar was afgeraden om naar Londen te reizen.