BAFTA past eisen aan wegens bioscoopsluiting

De British Academy of Film and Television Arts heeft de eisen voor films die willen meedingen naar een BAFTA Award aangepast. Titels hoeven niet langer voor 9 april in de bioscoop te draaien om in aanmerking te komen voor de prijzen, die op 11 april worden uitgereikt in Londen.

De bioscopen in het Verenigd Koninkrijk moesten in december opnieuw sluiten en zullen naar alle waarschijnlijkheid nog zeker een maand dicht blijven. Dat zou in het oude scenario hebben betekend dat alle door corona uitgestelde bioscoopfilms tussen de heropening en 9 april in première moesten gaan. Om distributeurs meer flexibiliteit te geven, mogen de films nu ook later in het jaar uitkomen. Aangezien de inschrijvingstermijn al is verstreken, betekent de versoepeling niet dat meer films mee kunnen dingen naar de prijzen.

Eerder maakte de organisatie al bekend dat films dit jaar niet in de bioscoop gedraaid hoeven te hebben om in aanmerking te komen voor een BAFTA Award. De voorzitter van de Britse Academy laat in een interview met Deadline weten dat de organisatie later zal kijken of die uitzondering ook voor volgend jaar wordt ingevoerd.