Bale (33) wil ook na WK-uitschakeling doorgaan bij Wales

AL RAYYAN (ANP) - Gareth Bale blijft ook na de uitschakeling op het WK voetbal beschikbaar voor de nationale ploeg van Wales. De 33-jarige aanvaller, die de laatste jaren regelmatig te maken heeft met blessures, wil zo lang mogelijk doorgaan als international.

"Ik ga zo lang als ik kan door. En zo lang ik gebruikt word", zei Bale na de nederlaag in de laatste groepswedstrijd tegen Engeland (0-3). De aanvoerder van Wales keerde na de rust niet meer terug op het veld. Bale werd, vermoedelijk vanwege fysieke klachten, gewisseld door bondscoach Rob Page. Vanaf de kant zag hij de Engelsen drie keer scoren. Wales werd daardoor uitgeschakeld.

Bale loste tijdens het WK verdediger Chris Gunter af als recordinternational van Wales. De aanvaller, die sinds afgelopen zomer in de Amerikaanse competitie speelt voor Los Angeles FC, staat nu op 111 interlands. Bale tekende daarin voor 41 doelpunten. Hij scoorde op het WK in de eerste groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten uit een strafschop (1-1). Wales verloor daarna van Iran (0-2).