Bale in selectie Wales voor play-offs WK voetbal

CARDIFF (ANP) - Bondscoach Robert Page van Wales heeft voetballer Gareth Bale opgeroepen voor de play-offs tegen Schotland of Oekraïne om een WK-ticket en drie wedstrijden in de Nations League. De aanvaller van Real Madrid hoopt zijn land voor het eerst in 64 jaar naar het wereldkampioenschap te leiden. Wales stond in 1958 voor het laatst op een WK.

De Welshe selectie start de interlandperiode op 1 juni met een Nations League-wedstrijd tegen Polen. Op 5 juni staat de WK-play-off tegen de winnaar van Schotland - Oekraïne op het programma. Daarna volgen nog twee wedstrijden in de Nations League, tegen Nederland en België (op respectievelijk 8 en 11 juni).

Naast Bale behoort ook Aaron Ramsey tot de selectie van Wales. De 31-jarige speler van Rangers FC miste woensdag in de verlenging van de Europa League-finale tegen Eintracht Frankfurt een strafschop, waardoor de Duitsers wonnen.

Ook doelman Danny Ward (Leicester City) en spits Kieffer Moore (Bournemouth) keren terug in de selectie van Page. Ward onderging een knieoperatie, Moore is hersteld een gebroken voet.