Bale kan leven met nederlaag Wales

ROME (ANP) - Sterspeler Gareth Bale kon leven met de nederlaag (1-0) in het laatste groepsduel van Wales tegen Italië. "We kwamen hier om tenminste een punt te halen", aldus de aanvaller, die het afgelopen seizoen bij Tottenham Hotspur speelde. "Helaas is dat niet gelukt. Maar we hebben ons wel geplaatst voor de volgende ronde. Dat is uiteindelijk waar het om gaat."

De afgelopen drie wedstrijden waren zwaar geweest, aldus de aanvaller. "Gelukkig hebben we in aanloop naar de achtste finale nu even rust. Hopelijk komt iedereen straks bij de volgende wedstrijd weer honderd procent fit aan de start."

Voor Italië was het alweer de derde zege op het EK. Het land won zelfs de laatste elf wedstrijden en geldt inmiddels als één van de favorieten voor de titel. Dat leidt echter niet tot meer druk, zo vertelde de teruggekeerde middenvelder Marco Verratti. "We spelen met plezier en proberen te genieten. Voor ons allemaal is het een voorrecht om voor ons land te mogen voetballen. Maar we laten ons niet gek maken."