Bale ondanks gemiste strafschop man van de wedstrijd

BAKOE (ANP) - Gareth Bale vervulde in de tweede EK-wedstrijd van Wales tegen Turkije (2-0) een hoofdrol. De 31-jarige aanvoerder bracht zijn ploeggenoten met tal van fraaie voorzetten voortdurend in stelling. Aaron Ramsey (42e minuut) en Connor Roberts (extra tijd) kwamen dankzij het voorbereidende werk van Bale tot scoren.

De aanvaller van Real Madrid, die in het afgelopen seizoen op huurbasis voor zijn oude club Tottenham Hotspur speelde, verprutste echter ook na een uur een strafschop. Nadat hij zelf was gevloerd, schoot Bale de bal hoog over het Turkse doel. "Goed, ik miste een penalty, maar daarna heb ik karakter getoond. Ik bleef ervoor gaan en die tweede goal was alsnog de slagroom op de taart", glimlachte de man van de wedstrijd.

Bondscoach Robert Page prees zijn ploeg uitgebreid. "Trotser dan nu kan ik niet zijn op mijn spelers. Ze hebben ongelooflijk veel kansen gecreëerd. Het had wel 4-0 of 5-0 kunnen zijn. Dat is misschien het enige minpuntje van deze wedstrijd. We hadden meer doelpunten moeten maken. Maar we hebben nu vier punten en dat is fantastisch. We willen vanaf nu elke wedstrijd winnen."