Balletfamiliefilm met Jan Kooijman gaat eindelijk in première

Coppelia, een familiefilm met Jan Kooijman en sterdanseressen Igone de Jongh en Michaela DePrince, beleeft komende week eindelijk de wereldpremière op het Filmfestival van Annecy. Dat heeft distributeur Periscoop dinsdag bekendgemaakt.

De film, waarin ballet en animatie worden gecombineerd, zou in eerste instantie in 2020 uitkomen. Maar de release werd vanwege de coronapandemie uitgesteld.

Coppelia is een modern sprookje over een kwaadaardige cosmetische arts die mensen verleidt met het idee van perfecte schoonheid en daardoor de prille liefde van twee jonge mensen in gevaar brengt. In de bijzondere productie zijn veel grote namen uit de internationale balletwereld te zien.

Behalve de (voormalige) sterdanseressen van het Nationale Ballet spelen ook de Italiaanse danser Vito Mazzeo, de Braziliaanse danser Daniel Camargo, de voormalig ster van het Bolsjoi ballet Irek Mukhamedov en de Britse ballet- en televisiester Darcey Bussell rollen. Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet, is verantwoordelijk voor de choreografie.

Coppelia is half december in de Nederlandse bioscopen te zien.