Band Dead & Company gaat toch stoppen

De Amerikaanse rockband Dead & Company gaat toch stoppen. De groep, opgericht door John Mayer en oud-leden van de Grateful Dead, kondigde vrijdag aan volgend jaar voor de allerlaatste keer op tournee te gaan.

Eerder dit jaar ontkende Dead & Company nog de geruchten dat het einde in zicht was. Nu laat de band weten dat er een afscheidstournee komt. "We wilden jullie als eerste laten weten dat Dead & Company volgend jaar zomer voor de laatste keer gaat toeren", schrijft de groep op Instagram. De data en plaatsen van de tournee worden later bekendgemaakt.

De groep werd in 2015 opgericht. Mayer was al jaren groot fan van de Grateful Dead en nodigde zanger Bob Weir uit om langs te komen bij het tv-programma The Late Late Show, waarvan hij toen gastpresentator was. Het klikte zo goed dat de twee kort daarna besloten een nieuwe band te vormen en daarmee muziek van de Grateful Dead te spelen. Onder anderen twee andere leden van die band voegden zich bij Dead & Company.

De Grateful Dead was van 1965 tot en met 1995 actief en wordt gezien als een van de grootste Amerikaanse bands. De groep bracht dertien studioalbums en tien live-albums uit. De Grateful Dead stopte ermee nadat frontman Jerry Garcia was overleden.