Barca-supporters krijgen ongelijk met klacht over vertrek Messi

LUXEMBURG (ANP) - FC Barcelona-supporters die naar de Europese rechter waren gestapt uit woede over het vertrek van Lionel Messi hebben ongelijk gekregen. De Europese Commissie hoeft niet nader te onderzoeken of de Franse topclub Paris Saint-Germain bij de transfer de staatssteunregels van de EU heeft overtreden, vindt het Gerecht van de Europese Unie.

Het vertrek van Messi anderhalf jaar geleden was voor veel Barcelona-fans moeilijk te verteren. Een aantal van hen stapte naar de Europese Commissie omdat PSG de Catalaanse club zou hebben afgetroefd dankzij verboden staatssteun van de Franse overheid. Toen de commissie weigerde de transfer tegen het licht te houden, klopten de 'socios' aan bij het Gerecht van de EU. Maar zij zijn niet rechtstreeks gedupeerd door eventuele staatssteun aan PSG en kunnen dus ook geen verhaal halen, oordeelt de rechtbank.

Het Parijse PSG, dat in handen is van Qatarese investeerders, smijt net als andere Europese topclubs al jaren met honderden miljoenen euro's. PSG wordt daarbij volgens de klagers nog minder dan bijvoorbeeld FC Barcelona gehinderd door de financiële spelregels van de Europese voetbalbond. De Franse toezichthouder zou PSG laten wegkomen met overtredingen van die spelregels.