Barcelona bevestigt blessures bij verdedigers Koundé en Araújo

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft bevestigd dat verdediger Ronald Araújo een liesblessure heeft opgelopen bij het nationale elftal van Uruguay. Ook Jules Koundé is geblesseerd geraakt aan een hamstring in de wedstrijd van Frankrijk tegen Oostenrijk in de Nations League, meldt de Spaanse topclub. Oranje-internationals Memphis Depay en Frenkie de Jong keerden ook al geblesseerd terug bij Barcelona.

Araújo moest in het duel van Uruguay met Iran al in de eerste minuut naar de kant. Koundé werd ook al in de eerste helft gewisseld bij Frankrijk. Beide centrale verdedigers komen niet meer in actie bij hun nationale ploegen en zijn waarschijnlijk ook niet inzetbaar in de volgende wedstrijden van Barcelona. Volgens Spaanse media kan Koundé zeker drie weken niet in actie komen. De club heeft zelf geen tijd voor het herstel genoemd.

Depay en De Jong liepen donderdag in de met 2-0 gewonnen Nations League-wedstrijd van Nederland tegen Polen een blessure op. De Jong bleef in de rust in de kleedmaker achter na klachten aan een bovenbeen. Depay werd in de tweede helft gewisseld met een hamstringblessure.