‘Barcelona moet snel 730 miljoen euro betalen’

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona moet op korte termijn 730 miljoen euro aan openstaande schulden betalen. Dat meldt de Spaanse sportkrant Marca.

Barcelona zou 266 miljoen euro bij banken hebben openstaan. Voetballers zouden nog 164 miljoen aan salaris tegoed hebben. Barcelona moet ook nog met verschillende clubs afspraken over eerdere transfers nakomen. De transfersom van maar liefst 19 spelers is nog niet volledig betaald.

Ajax krijgt nog geld voor de transfer van Frenkie de Jong van 75 miljoen met maximaal 11 miljoen aan bonussen. De club uit Amsterdam heeft volgens de informatie van Marca aan het einde van dit seizoen recht op 16 miljoen euro. Barcelona moet in totaal nog 48 miljoen aan Ajax overmaken. De leiding van Barcelona zou binnenkort met verschillende schuldeisers nieuwe afspraken proberen te maken.

De totale schuld van Barcelona zou nu ruim 1,1 miljard euro bedragen. Trainer Ronald Koeman liet afgelopen week nog weten dat zijn ploeg deze maand nog wel enige versterking kan gebruiken. Hij zei ook te accepteren als dit niet mogelijk is.