Barcelona verkoopt voormalig toptalent Riqui Puig aan LA Galaxy

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft Riqui Puig verkocht aan de Amerikaanse voetbalclub Los Angeles Galaxy. De middenvelder stond in de jeugdopleiding bekend als een groot talent en werd vaak vergeleken met Andrés Iniesta, maar een echte doorbraak in de Catalaanse hoofdmacht bleef uit. Na bijna zestig wedstrijden in het eerste elftal in ruim 3,5 jaar vertrekt Puig uit Camp Nou.

De bijna 23-jarige Catalaan ondertekende een contract tot eind 2025 in Los Angeles. Barcelona behoudt het recht om de middenvelder terug te kopen van LA Galaxy. De club krijgt 50 procent van de transfersom als Puig in de toekomst wordt verkocht door de Amerikanen.

Het voormalig toptalent debuteerde eind 2018 met een assist in het eerste elftal van Barcelona. Afgelopen seizoen speelde hij vijftien wedstrijden in de Spaanse competitie, waarvan slechts twee als basisspeler. Puig won met Barcelona een landstitel (in 2019) en een Spaanse beker, in 2021 met Ronald Koeman als trainer.

"Het is nu tijd voor me om een nieuw en spannend avontuur te beginnen, dat me uitdaagt om alles te geven", aldus de Spanjaard over zijn nieuwe club.